Bacterie readusă la viaţă după 120.000 de ani

Este vorba despre o nouă specie de bacterie descoperită la 3 km sub gheaţa Groenlandei şi scoasă la suprafaţă după 120.000 de ani . Bacteria a fost descoperită de o echipă de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania şi tot ei i-au pus numele Herminiimonas glaciei. Descoperirea apărută în International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology este una foarte importantă întrucât poate oferi informaţii despre posibila viaţă extraterestră.

Herminiimonas glaciei, bacteria descoprita la 3 km sub gheata

Herminiimonas glaciei, bacteria descoprita la 3 km sub gheata

Iniţial, monstrele prelevate au fost ţinute timp de 7 luni la o temperatură de 2 grade Celsius, apoi încă 4 luni şi jumătate la 5 grade Celsius, după care s-a observat dezvoltarea a noi mici colonii de bacterii (deci ea a început să se înmulţească).

Bacteria are dimensiuni mult mai mici decât una obişnuită, de aproximativ 10-50 de ori mai mici, însă acest lucru se consideră a fi o metodă a ei de adaptare la mediul înconjurător: trebuia să fie mult mai mică pentru a “încape” în micronişele dintre cristalele ce formează gheaţa, dimensiunile mai mici făcându-i şi hrănirea mai eficientă.

Descoperirea microorganismelor care reuşesc să trăiască pe Pământ în condiţii extreme este un indiciu că poate şi pe alte planete din sistemul nostru solar ar putea exista forme de viaţă, planete ale căror habitate ar putea fi foarte asemănătoare cu cele mai aspre locuri unde s-a descoperit deja viaţa pe Pământ.

Articol scris de Raul Sandu. Puteti citi mai multe pe ScienceDaily.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Teoria evoluţiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s